Aktuellt

2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>

2018-08-02
NU DRAR VI IGÅNG!! Välkomna alla till den 14:e upplagan av Folkmusikfesten i Stjärnsund! Som vanligt smygstartar vi redan på torsdagskvällen med en danskväll i Österby bygdegård. Vi ses väl på något av helgens alla event?


2018-06-25
Årets allspelslåter finns nu upplagda för nedladdning eller för att bara lyssna på. Du hittar dom i menyn till vänster


2018-04-18
Nu finns ett första preliminärt program för årets Folkmusikfest att titta på under Program 2018. Vi är mycket nöjda med att även i år lyckats locka hit så många duktiga musiker och kursledare. Inom kort kommer vi att lägga ut information och anmälningar till alla kurser här på hemsidan


2018-02-13
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 10 mars kl 13-14
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-02-08
Folkmusikfesten stöder helhjärtat detta upprop för populärmusik. Hedemora kommun måste ompröva sitt beslut att inte medfinansiera det regionala resurscentret Dalapop! Samtidigt riktar vi ytterligare en uppmaning till våra folkvalda: Hedemora kommun bör också ompröva sitt beslut att inte stödja Folkmusikens hus som har det regionala ansvaret för folk- och världsmusiken!
48 musiker i upprop>>>


Bullermyren

Folkmusikbandet Bullermyren består av åtta folkmusiker från Dalarna med bakgrund i svensk, kurdisk respektive arabisk folkmusik. Här möts olika influenser och smälter samman i ett eget sound.

Bullermyren uppstod i ett möte mellan Idris Jafo som spelar saz (ett lutinstrument med lång hals, vanligt i Mellanöstern) och fiolspelmannen Björn Lindström. De började spela tillsammans 2015. Fler musiker anslöt sig och bandet var ett faktum. Sedan starten har Bullermyren framträtt i en rad sammanhang, bland andra på Bingsjöstämman och Folkmusiknatta i Falun. Bandet har också nominerats som Årets Folkmusik till Dalarna Music Awards.

För närvarande består Bullermyren av Awaz Rashid (saz, darbouka), Björn Lindström (fiol), Dania Abdulrahim (darbouka, sång), Dlsher Jabo (beatbox, hiphop-/krumpdans), Idris Jafo (saz), Renas Rashid (saz, skedar), Rudin Sheikho (saz, luta, darbouka, sång), Hållbus Totte Mattsson (luta, sång).

Namnet Bullermyren kommer från det bostadsområde i Borlänge där ena initiativtagaren Idris bor och där bandet repeterar. Det kan också tolkas lite tvetydigt – det låter såklart om ett band som det här!

Läs mer och lyssna på Bullermyrens hemsida: www.bullermyren.com