Aktuellt

2018-06-25
Årets allspelslåter finns nu upplagda för nedladdning eller för att bara lyssna på. Du hittar dom i menyn till vänster


2018-04-18
Nu finns ett första preliminärt program för årets Folkmusikfest att titta på under Program 2018. Vi är mycket nöjda med att även i år lyckats locka hit så många duktiga musiker och kursledare. Inom kort kommer vi att lägga ut information och anmälningar till alla kurser här på hemsidan


2018-02-13
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 10 mars kl 13-14
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-02-08
Folkmusikfesten stöder helhjärtat detta upprop för populärmusik. Hedemora kommun måste ompröva sitt beslut att inte medfinansiera det regionala resurscentret Dalapop! Samtidigt riktar vi ytterligare en uppmaning till våra folkvalda: Hedemora kommun bör också ompröva sitt beslut att inte stödja Folkmusikens hus som har det regionala ansvaret för folk- och världsmusiken!
48 musiker i upprop>>>


Kerstin Sonnbäck Hagfeldt
Visstuga med folkliga visor från Dalarna

Vill du prova på att sjunga folkliga visor från Dalarna, och alldeles särskilt från södra Dalarna? Kom till vår visstuga! Inspirerande ledare är Kerstin Sonnbäck Hagfeldt, sångerska, sångpedagog från Folkärna. Hon har förmedlat den folkliga vistraditionen både som solosång och i olika körsammanhang. Kerstin har också upptecknat folkvisor från södra Dalarna, och några av dessa kommer att sjungas under visstugan. Kerstin är engagerad i Dalarnas spelmansförbunds vissektion, och har kurser i Dalarna med anknytning till lokala folksångtraditioner. "KÖRKURBITS", Humlebackens Kulturhus, Bäsinge, Krylbo, fungerar som ett centrum för den folkliga sången.