Aktuellt

2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>

2018-08-02
NU DRAR VI IGÅNG!! Välkomna alla till den 14:e upplagan av Folkmusikfesten i Stjärnsund! Som vanligt smygstartar vi redan på torsdagskvällen med en danskväll i Österby bygdegård. Vi ses väl på något av helgens alla event?


2018-06-25
Årets allspelslåter finns nu upplagda för nedladdning eller för att bara lyssna på. Du hittar dom i menyn till vänster


2018-04-18
Nu finns ett första preliminärt program för årets Folkmusikfest att titta på under Program 2018. Vi är mycket nöjda med att även i år lyckats locka hit så många duktiga musiker och kursledare. Inom kort kommer vi att lägga ut information och anmälningar till alla kurser här på hemsidan


2018-02-13
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 10 mars kl 13-14
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-02-08
Folkmusikfesten stöder helhjärtat detta upprop för populärmusik. Hedemora kommun måste ompröva sitt beslut att inte medfinansiera det regionala resurscentret Dalapop! Samtidigt riktar vi ytterligare en uppmaning till våra folkvalda: Hedemora kommun bör också ompröva sitt beslut att inte stödja Folkmusikens hus som har det regionala ansvaret för folk- och världsmusiken!
48 musiker i upprop>>>


SAFTorkestern

Törstig på medryckande dansmusik? Under Folkmusikfesten kan du dansa till Saftorkestern från Gästrikland. Orkestern startade som en studiecirkel i fiolspel 2010 under ledning av Mikael Nykäsenoja. Medlemmarna kommer till största delen från västra delen av landskapet. Orkestern spelar musik ”som det sjunger om” och hämtar inspiration från lite varstans. Saftorkestern har med åren lockat spelmän med andra instrument än fiol, vilket skapat en spännande dynamik i musiken.

Ville Syri, ung spelman från Gävle, leder gruppen sedan årsskiftet 2017. Han har förädlat det saftiga soundet med nya, egna arrangemang, som säkerligen kommer att locka danspubliken ut på golvet. Undrar du över gruppens namn?

Saftorkestern bildades som ett biprojekt till Syltkören, från Kungsgården, därav namnet. Och varför Syltkören heter som den heter? Ja, det är en annan historia...