Aktuellt

2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>

2018-08-02
NU DRAR VI IGÅNG!! Välkomna alla till den 14:e upplagan av Folkmusikfesten i Stjärnsund! Som vanligt smygstartar vi redan på torsdagskvällen med en danskväll i Österby bygdegård. Vi ses väl på något av helgens alla event?


2018-06-25
Årets allspelslåter finns nu upplagda för nedladdning eller för att bara lyssna på. Du hittar dom i menyn till vänster


2018-04-18
Nu finns ett första preliminärt program för årets Folkmusikfest att titta på under Program 2018. Vi är mycket nöjda med att även i år lyckats locka hit så många duktiga musiker och kursledare. Inom kort kommer vi att lägga ut information och anmälningar till alla kurser här på hemsidan


2018-02-13
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 10 mars kl 13-14
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-02-08
Folkmusikfesten stöder helhjärtat detta upprop för populärmusik. Hedemora kommun måste ompröva sitt beslut att inte medfinansiera det regionala resurscentret Dalapop! Samtidigt riktar vi ytterligare en uppmaning till våra folkvalda: Hedemora kommun bör också ompröva sitt beslut att inte stödja Folkmusikens hus som har det regionala ansvaret för folk- och världsmusiken!
48 musiker i upprop>>>


Björktjärns vallmusikgrupp

Den som någon gång har tagit del av vallmusiken vid Björktjärn under Folkmusikfesten vet att det är nästan så nära magi man kan komma. Tjärnen blänker, morgonluften är klar. Allt är stilla. Och så hörs lockande, pockande toner över vattnet. Kohorn, kulning, sopransaxofon och säckpipa, går in i varandra, bildar ett trolskt ljudlandskap. Det är långt från stadsbrus och bilmuller, emellanåt nästan överjordiskt.

För vallmusiken vid Björktjärn står en löst sammansatt grupp där bland annat ett par av landets skickligaste hornblåsare ingår. Årets vallmusikgrupp består av Pia Holmqvist, Bernt Lindström, Helena Kåks, Kristine West, Traute Lindenthal, Kerstin Rozgoni, Frida Grundel och Kerstin Sonnbäck Hagfeldt. Tillsammans skapar de, om inte magi, så åtminstone illusionen av det.